Over de vereniging

Onze vereniging, De Moesakker, is een biologische moestuinvereniging. Onze tuinen liggen aan de rand van Driebergen, aan de Akkerweg. Een tegelpad leidt je, tussen Parkflat Beukenhorst en de Haci Bayram Moskee door, naar de ingang. De vereniging beschikt over meer dan 60 tuinen.

Inwoners van Driebergen-Rijsenburg kunnen lid worden en komen in aanmerking voor het huren van een moestuin. Je kunt je aanmelden door op deze link te klikken.

Al vele jaren zijn er meer belangstellenden dan tuinen. Er is dus een wachtlijst. In de praktijk kom je binnen één à twee jaren in aanmerking voor een tuin.

We werken biologisch en duurzaam. Dat wil zeggen dat we alleen organische mest (en dus geen kunstmest) gebruiken. Geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Zoveel mogelijk werken met duurzame materialen en geen water verspillen.

Sinds begin januari 2019 is onze vereniging de eigenaar van het moestuincomplex. Vanaf dat moment hebben we hard gewerkt om de randen van het moestuincomplex natuurlijker te maken. Het complex is omzoomd door houtwallen. Daarin staan bijv. meidoorn, sleedoorn en hazelaar. Zo ontstaat er een harmonie tussen de moestuinen en hun omgeving. De houtwallen zijn leefgebied voor allerlei soorten vogels en kleine zoogdieren als muisjes en een wezel. Daarnaast verzamelen bijen hun honing grotendeels in de houtwallen.

De moestuin is voor veel leden een inspirerende omgeving. Om te tuinieren. Maar ook om te genieten van de mooie omgeving en het gezang van de vogels. En niet te vergeten door de plezierige contacten die wij onderhouden met onze medetuiniers.